PASS Македонија
PASS Македонија
Главна | Профил | Регистрирање | Активна тема | Членови | Пребарување | FAQ
Корисник:
Лозинка:
Сними ја лозинката
 Сите форуми
 Microsoft
 Microsoft.NET 1.1/2.0/3.0/3.5
 OracleConnection
 Нова Тема  Одговори на Тема
 Погодно за печатење
Автор Предходна Тема Тема Наредна Тема  

DanielJoskovski
Модератор

150 Пораки

Posted - 08/05/2004 :  01:11:58  Прикажи го профилот  Одговори со Цитат
Има ли некој искуство во конекција со .NET клиент на oracle 9i
наводно имало некакви проблеми со DataSource својството?

Поздрав,
Даниел

zobl
Почетен Член

1 Пораки

Испратено - 18/01/2008 :  01:00:22  Прикажи го профилот  Посети ја zobl-овата страна  Одговори со цитат
Со обично ASP "НЕМА ПРОБЛЕМИ" што во превод значи
за мене 1 ден 3 часа + 2 ден 1 час !
п.с. Тоа ми е прв обид за WEB апликација, после 6 години
Client/Server со VB6 / Informix / Oracle !

Успеа ненкако ADODB конекцијата, се зезам со македонската подршка,
те на екран е ок а не се чита во база, или обратно !

Незнам дали ASP e добар за WEB прогамирање ако веке добро се
познава VB6, или сум на погрешен пат и треба да користам
друг програмски јазик (PHP или нешто слично).

Зоран Блажевски zoran_blazevski@yahoo.com
zoran.blazevski@customs.gov.mk

Дај некој Совет !

На почеток од страната

DanielJoskovski
Модератор

150 Пораки

Испратено - 19/02/2008 :  10:03:20  Прикажи го профилот  Одговори со цитат

Probaj ASP.NET
Verzijata 2.0 zaedno so ASP.NET Ajax i Silverlight 1.1 bi trebalo da bide idninata na Web aplikaciite. PHP e generaciski i konceptualno slicen so ASP taka da dokolku ASP ne ti se dopaga, ne preporacuvam PHP.

Pozdrav,
Daniel

На почеток од страната
  Предходна Тема Тема Наредна Тема  
 Нова Тема  Одговори на Тема
 Погодно за печатење
Прејди на:
PASS Македонија © PASS Македонија На почеток од траницата
Powered By: PASS Македонија 3.4.03