PASS Македонија
PASS Македонија
Главна | Профил | Регистрирање | Активна тема | Членови | Пребарување | FAQ
Корисник:
Лозинка:
Сними ја лозинката
 Сите форуми
 Microsoft
 Microsoft Analysis Services 2000/2005/2008/2008R2/2012
 Како да инсталирам SP3a
 Нова Тема  Одговори на Тема
 Погодно за печатење
Автор Предходна Тема Тема   

DanielJoskovski
Модератор

150 Пораки

Posted - 29/02/2004 :  05:38:02  Прикажи го профилот  Одговори со Цитат
Кога инсталирам Microsoft Analysis Services се е ок, штом ставам SP3a (SQL2000) веќе неможам да пристапам на Analysis serverot, можам да го палам, гасам и тн. Искуство ? Некој ?

Поздрав,
Даниел

Alex
Модератор

282 Пораки

Испратено - 01/03/2004 :  19:11:27  Прикажи го профилот  Испрати Alex ICQ порака  Одговори со цитат
Здраво Даниел,

Со оглед на времето на постот оправдано е објаснувањето : „веќе неможам да пристапам на Analysis serverot, можам да го палам, гасам и тн.“

Инсталација на SP3a за Analysis Services би требало да заврши работа.

Поздрав
Александар
На почеток од страната

DanielJoskovski
Модератор

150 Пораки

Испратено - 02/03/2004 :  01:01:22  Прикажи го профилот  Одговори со цитат
Во право си што се однесува на времето на постот , но сакав да инсталирам Biztalk 2004 beta, што трае до 31.03.2004 и бара SP3a.
Многу интересно ова со Analysis Services, Изгледа дека функционира само ако се инсталира некаков сервис пак, дали некој го има забележано тоа?

Поздрав,
Даниел

На почеток од страната

DanielJoskovski
Модератор

150 Пораки

Испратено - 24/10/2004 :  00:53:26  Прикажи го профилот  Одговори со цитат
Најдов конечно малку време и видов што ми правело проблем.
За да инсталираш Analysys Services, на машината треба да имаш SQL - sever без SP3 (може нетреба никаков ама ова е проверено) откако ќе се инсталира Analysys Services после може да се нинсталира SQL service SP3a i Analysys Services SP3a инаку инсталацијата на Analysys Services предизвикува заглавување на машината со некој процес кој што троши 99 % CPU time.

Поздрав,
Даниел


На почеток од страната

Alex
Модератор

282 Пораки

Испратено - 25/10/2004 :  13:26:19  Прикажи го профилот  Испрати Alex ICQ порака  Одговори со цитат
Редоследот навистина е малку духовит:

1.SQL Server 2000
2.Analysis Services 2000
3.SQL Server SP3a
4.Analysis Services SP3a


Претходно не го наведов SQL SP3 пошто сметам дека секој професионален корисник или ДБА мора да го има инсталирано кај себе.

Поздрав
Александар
На почеток од страната

DanielJoskovski
Модератор

150 Пораки

Испратено - 25/10/2004 :  13:59:08  Прикажи го профилот  Одговори со цитат
Alex,
Bas zaradi toa sto imav instalirano SP3, ne mozev da instaliram Analysys Services

Pozdrav,
Daniel

На почеток од страната

Alex
Модератор

282 Пораки

Испратено - 26/10/2004 :  10:23:15  Прикажи го профилот  Испрати Alex ICQ порака  Одговори со цитат
Доколку имаш инсталирано SP3 , можеш да инсталираш Analysis Services, но нема да можеш да ги процесираш кубовите
На почеток од страната
  Предходна Тема Тема   
 Нова Тема  Одговори на Тема
 Погодно за печатење
Прејди на:
PASS Македонија © PASS Македонија На почеток од траницата
Powered By: PASS Македонија 3.4.03